Степанов розповів про результати перевірки щодо COVID-19 у Львівській області

Читать на русском
Ситуація з коронавірусом у Львівській області пов'язана з повільним тестуванням і недотриманням карантину.
Максим Степанов / Facebook

Добові антирекорди за новими випадками коронавірусу, які фіксують у Львівській області вже два дні поспіль, виникають з двох причин.

Про це повідомив глава МОЗ Максим Степановна брифінгу у вівторок, 23 червня.

Зокрема, міністр розповів про результати перевірки, яку провели фахівці МОЗ у Львівській області 22 червня.

За словами Степанова, ситуація з високою захворюваністю на коронавірус у регіоні пов'язана з повільним тестуванням і недотриманням вимог карантину.

«За кількістю хворих, я, крім спілкування, спеціально вранці вийшов з готелю і подивився, як люди пересуваються на громадському транспорті. Наприклад, їде автобус – він зараз працює виключно за спецперепустками, у них не відновлений в повному обсязі міський транспорт, – і з 15-ти осіб у трьох взагалі не було масок, а у двох людей вони були спущені, те саме, що вони практично не користувалися масками. Усе це безпосередньо впливає на ризик більшого інфікування та поширення коронавірусної хвороби», – сказав міністр.

У зв'язку з цим було схвалено рішення про посилення контролю за дотриманням карантину у Львівській області.

Водночас у МОЗ залишилися незадоволеними повільним тестуванням у місцевих лабораторіях.

«Мене повністю не задовольняє робота з тестування Лабораторного центру, де було допущено значне збільшення черги на тестування. У результаті тестування відбувалося іноді за 7-10 днів. Після втручання вже Києва ми всі ці тести розвезли по інших лабораторіях, хоча цим повинна займатися місцева влада. Також дуже повільно проходить епідеміологічне дослідження. Особливо стосовно медичних працівників. Із 268 розпочатих епідемічних розслідувань завершено тільки три. Це такі цифри, які взагалі не припустимі», – заявив Степанов.

Нагадаємо, Львівська область 22 і 23 червня встановила антирекорди за новими випадками коронавірусу за добу (200 і 240 випадків).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: