У Середземному морі стався землетрус

Читать на русском
У ніч на четвер, 21 травня, землетрус магнітудою 5,9 був зафіксований в акваторії Середземного моря. За інтенсивністю він оцінюється як руйнівний.

У ніч на четвер, 21 травня, землетрус магнітудою 5,9 був зафіксований в акваторії Середземного моря на відстані 272 км на південний захід від грецького міста Каламата.

Про це повідомила Алтай-Саянська філія Геофізичної служби РАН.

Служба порятунку 112: як давно в Україні планують запровадити європейську системуЯкщо в Європі єдина екстрена служба порятунку 112 діє вже майже чверть століття, то в Україні чиновники понад 10 років обіцяють її створення.

Згідно з оперативними даними, епіцентр зафіксованого в 2:43 ночі за Києвом землетрусу мав координати 35.04 градуси північної широти і 20.37 градуси східної довготи. Його осередок знаходився на глибині трохи більше 20 кілометрів.

За інтенсивністю він оцінюється як «руйнівний».

Геологічна служба США оцінює магнітуду землетрусу в 5,7.

Раніше у Закарпатській області зафіксували землетрус. За даними Головного центру спеціального контролю Державного космічного агентства України його магнітуда була 2,7.

Як відомо, в Албанії через потужний землетрус загинули 50 осіб. Серйозно було пошкоджено понад 1465 будинків у столиці Тирані і близько 900 в прилеглому Дурресі.

Албанія отримала понад 1 млрд євро допомоги для подолання наслідків землетрусу, яку зібрали учасники міжнародної донорської конференції в Брюсселі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: