В Іспанії завершилася дія надзвичайного стану

Читать на русском
В Іспанії, в неділю, 21 червня, завершилася дія надзвичайного стану, запровадженого у зв'язку з епідемією коронавірусу.
5 канал

В Іспанії, в неділю, 21 червня, завершилася дія надзвичайного стану, запровадженого у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Про це повідомляє El Pais.

НС діяв в країні з 14 березня і після цього його продовжували шість разів поспіль. Останні два рази прем'єр Педро Санчес насилу зібрав у парламенті достатню кількість голосів для такого рішення.

Вчора, напередодні завершення дії надзвичайного стану, прем'єр в телезверненні подякував усім, хто брав участь у боротьбі з епідемією, але підкреслив, що вірус може повернутися і потрібно зробити все можливе, щоб уникнути такого сценарію.

Завершення надзвичайного стану означає, що автономні регіони знову отримують всю повноту влади, яку мали до його введення, а також завершення обмежень на подорожі між автономними регіонами.

Крім того, відсьогодні відкриваються кордони для мандрівників з країн Шенгенської зони. При цьому МОЗ Іспанії оголосило, що всі мандрівники мають проходити в аеропортах потрійний контроль через небезпеку поширення коронавірусу.

Карантинні обмеження, які все ще зберігаються, відрізняються для різних регіонів залежно від епідемічної ситуації в кожному з них. Більша частина вже перейшла до останнього етапу ослаблення обмежень.

За останніми даними міністерства охорони здоров'я, епідемія в Іспанії забрала життя 28 322 людей, що є третім найбільшим показником в Європі після Великобританії та Італії.

Раніше повідомлялося, що Бразилія наздогнала Іспанію за кількістю померлих від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: