Марченко відзвітував про витрати з COVID-фонду

Читать на русском
Фонд боротьби з коронавірусом. З 64 млрд грн залишилося 28, 5 млрд грн. Глава Мінфіну Сергій Марченко відзвітував про витрати в залі парламенту.
фото LIGA.net

На сьогоднішній день з 64 млрд гривень, які були закладені в Фонд боротьби з коронавірусом, залишилося трохи більше 28 млрд гривень.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко під час години запитань до уряду у ВР.

Фонд COVID-19: чи може уряд використати кошти на інші потребиКошти з фонду на боротьбу із коронавірусом не можуть бути використані на інші потреби в умовах дефіциту бюджету, вважає експерт.

«Залишок коштів фонду, станом на 18 червня, становить 28,5 млрд грн. Касові видатки, станом на 16 червня, склали 1,9 млрд грн», - повідомив він.

За його словами, урядом було вирішено направити майже 9 млрд грн з акумульованих коштів фонду на випадки безробіття.

«Зокрема, 4,7 млрд грн передбачили для виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину на безповоротній основі. 1,27 млрд грн на допомогу з безробіття з дня запровадження карантину і до завершення бюджетного періоду на поворотній основі. Близько 3 млрд грн на виплату допомоги з безробіття на безповоротній основі. Станом на 9 червня 428 тис. осіб отримують допомогу з безробіття. Це майже вдвічі більше ніж в тому році», - додав міністр.

Також він повідомив, що передбачено 1,6 млрд грн на допомогу дітям фізичних осіб-підприємців, 100 млн грн передбачено установам охорони здоров'я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Марченко уточнив, що термін дії фонду - час карантину і 30 днів після нього.

Нагадаємо, раніше глава Кабміну доручив Мінфіну провести аудит витрат з Фонду на боротьбу з COVID-19 з держбюджету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: