Суд Харкова знову скасував перейменування проспекту Григоренка на честь Жукова

Читать на русском
Харківський окружний адміністративний суд визнав незаконним і скасував рішення міської ради про перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект імені Жукова.
Харків транспортний

Харківський окружний адміністративний суд визнав незаконним і скасував рішення міської ради про перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект імені Жукова.

Про це в четвер, 18 червня, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на рішення суду.

Зазначено, що в суд з вимогою визнати протиправним рішення Харківської міськради від 26 лютого 2020 року №2075/20 звернулася обласна організація ВО «Свобода». Суддя Андрій Сліденко ухвалив, що позов повинен бути задоволений. Тепер Харківська міськрада може подати апеляцію.

Нагадаємо, у червні 2019 року Харківська міськрада ухвалила рішення про повернення проспекту Петра Григоренка імені Георгія Жукова. Місцева поліція відкрила кримінальну справу через це рішення.

Пізніше Український інститут національної памяті звернувся до ГПУ через голосування міськради Харкова за повернення проспекту міста імені радянського маршала Жукова.

У вересні Харківський окружний адміністративний суд визнав протиправним перейменування проспекту Григоренка на честь маршала Жукова.

У жовтні 2019 року рішення про скасування перейменування проспекту Григоренка на проспект Маршала Жукова апелляційний суд Харкова залишив без змін.

У лютому 2020 Харківська міськрада ухвалила рішення про перейменування проспекту Григоренка в проспект Жукова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: