Стало відомо, скільки пенсій вже профінансували у червні

Читать на русском
Пенсія. На виплату пенсій в червні було виділено 24,8 млрд грн фінансування, з яких на 16 червня було виплачено 1,6 млрд грн.
Інфографіка pfu.gov.ua

Пенсійний фонд України, згідно із затвердженим графіком продовжує фінансування пенсій в червні.

Як повідомляла прес-служба фонду, всього на виплату пенсій в червні було виділено 24,8 млрд грн фінансування, з яких на 16 червня було виплачено 1,6 млрд грн.

Виплати пенсіонерам: як змінилися видатки держбюджету-2020На виплати одноразових надбавок для пенсіонерів та незахищених верств населення на час епідемії коронавірусу в держбюджеті додатково виділили 10 млрд грн.

Виплату пенсій буде проведено в певну кожному пенсіонеру дату виплати в установленому порядку, зазначили у фонді.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше повідомив, що без впровадження накопичувальної пенсійної системи через 10-15 років в Україні виникнуть проблеми з виплатами.

Як повідомляє Мінсоцполітики, зараз розмір середньої пенсії складає 3400 гривень. У травні виплати для 8,4 млн пенсіонерів були проіндексовані на 11%, середній розмір підвищення склав 260 грн.

З 1 квітня 1,5 млн пенсіонерів старше 80 років отримали щомісячне підвищення до пенсії в середньому розмірі 500 гривень.

Крім того, 10,6 млн пенсіонерів і одержувачів соціальної допомоги, розмір пенсій і виплат яких не перевищував 5 тисяч, отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 1000 грн.

Також нагадаємо, Лазебна розповіла, як планують змінити пенсійну систему.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: