ЗСУ отримали новий розвідувальний безпілотник

Читать на русском
ЗСУ отримали першу партію нового модернізованого безпілотного авіаційного комплексу Spectator-M1. Даний безпілотник призначений для розвідки місцевості.
merydian.kiev.ua

ЗСУ отримали першу партію нового модернізованого безпілотного авіаційного комплексу Spectator-M1. Даний безпілотник призначений для розвідки місцевості.

Про це повідомили в пресслужбі «Укроборонпрому».

Повідомляється, що закон Міністерства оборони на поставку безпілотників виконало підприємство «Меридіан» ім. С.П. Королева, що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром».

«Це перша поставка Збройним силам України безпілотного авіаційного комплексу цієї модифікації. У цій модифікації посилені основні переваги попередніх моделей - відмінна аеродинаміка, малопомітність, захищеність від систем радіоелектронної боротьби», - повідомив глава правління «Меридіан» В'ячеслав Проценко.

Безпілотник Spectator-M1 може бути використаний для моніторингу кордону, пошуково-рятувальних операцій, моніторингу водних і лісових масивів тощо. Він здатний перебувати в повітрі понад дві години і охоплює зону радіусом до 30 км. Повторний запуск апарату займає 10 хвилин.

Раніше ЗСУ випробували ракети для знищення бойових кораблів.

Також нагадаємо, для офіцерів ЗСУ хочуть зробити обов'язковим знання англійської.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: