Ізраїль незабаром ратифікує угоду про ЗВТ з Україною – МЗС

Читать на русском
Угода про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем буде ратифікована Кнесетом найближчими тижнями.
РБК-Україна

Угода про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем буде ратифікована Кнесетом найближчими тижнями.

Про це йшлося під час першої телефонної розмови міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з новим міністром закордонних справ Ізраїлю Габі Ашкеназі, передає пресслужба МЗС України.

«Новий Кнесет Ізраїлю має намір у найближчі тижні ратифікувати угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем», - відповів Ашкеназі на запит глави МЗС України.

Міністри домовилися підтримувати дружні особисті стосунки, надалі розвивати торгівлю між двома країнами, підтримувати високий рівень політичного діалогу та продовжити взаємну підтримку у міжнародних організаціях.

Також Дмитро Кулеба привітав ізраїльського колегу з призначенням на посаду глави зовнішньополітичного відомства держави Ізраїль. та запросив ізраїльського колегу, який ніколи раніше не відвідував Україну, відвідати з візитом нашу державу, щойно обставини дозволятимуть. Габі Ашкеназі прийняв запрошення. У свою чергу, Дмитро Кулеба прийняв запрошення ізраїльського колеги відвідати з робочим візитом державу Ізраїль.

Нагадаємо, 7 серпня Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем. Угода має набути чинності через 60 днів після ратифікації парламентом України та ізраїльським Кнесетом.

Раніше повідомлялося, що 11 липня Верховна рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №0223 «Про ратифікацію угоди про вільну торгівлю між Кабінетом міністрів України та урядом держави Ізраїль». За документ після кількох невдалих спроб проголосували 230 нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: