Польща відкрила кордон для сусідніх країн ЄС

Читать на русском
З сьогоднішнього дня, 13 червня, Польща знову відкрила свої кордони для всіх сусідніх країн Європейського союзу. Однак це не стосується України.
фото з відкритих джерел

У суботу, 13 червня, Польща знову відкрила свої кордони для всіх сусідніх країн Європейського союзу. України поки в списку немає. Заборона на в'їзд до Польщі діяла протягом трьох місяців через пандемію.

Про це повідомляє TVN24.

У ДПСУ пояснили, кому дозволено в'їзд до ПольщіДержавна прикордонна служба України оприлюднила перелік категорій осіб, яким дозволено в'їзд до Польщі.

Так, до Польщі з 13 червня в туристичних цілях зможуть в'їхати лише громадяни сусідніх країн з ЄС, але не громадяни України.

«Мандрівники матимуть право на безкоштовний в'їзд, виїзд і транзит через територію Польщі. Вони не повинні проходити самоізоляцію», - йдеться в повідомленні.

Прикордонний контроль на кордоні з Україною, Білоруссю і Росією збережеться, але при цьому працівникам з цих країн не потрібно проходити карантин.

Громадяни України, РФ і Білорусі матимуть право на в'їзд до Польщі, якщо вони в шлюбі з громадянами Польщі або є дітьми польських громадян мають дозвіл на роботу в Польщі.

Міжнародні рейси відновляться в Польщі з 16 червня.

Нагадаємо, в Польщі три українки втекли з обсервації, їх розшукує поліція.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: