В Україні не будуть запроваджувати жорсткий карантин – Ляшко

Читать на русском
В Україні кількість хворих коронавірусом перевищила 700 людей за добу, але повернення до жорстких карантинних обмежень  МОЗ та Кабмін не розглядать.

В Україні кількість хворих коронавірусом перевищила 700 людей за добу, але повернення до жорстких карантинних обмежень МОЗ та Кабмін не розглядать.

Про це під час онлайн-брифінгу за результатами засідання Комісії ТЕБ та НС сказав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Ослаблення карантину та збільшення кількості хворих - це показує правильність обраної державою стратегії щодо запровадження суворого карантину на початку епідемії. Зараз ми не розглядаємо питання розгляду повернення до більш жорстких заходів, оскільки в Україні працює адаптивний карантин», - пояснив він.

Ляшко також пояснив, що для адаптивного карантину визначено три базові індикатори, і якщо в області три дні поспіль один із індикаторів перевищує показники, то Комісія ТЕБ та НС зобов'язана провести регіональне засідання та визначити причини, чому так відбувається.

Нагадаємо, станом на 13 червня в Україні зафіксовано 30 506 випадків зараження коронавірусом. З них 13 976 осіб вилікувались і 880 померли.

Найбільша людей заразилися - у Львівській та Закарпатській областях, а також у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: