У Києві планують посилити карантин

Читать на русском
У Києві збираються посилити карантин через велику кількість заражених коронавірусом, повідомив радник мера столиці Володимир Бондаренко.
Фото - znaj.ua

У Києві збираються посилити карантин через велику кількість заражених коронавірусом. Сьогодні штаб з надзвичайних ситуацій буде ухвалювати рішення.

Про це розповів радник мера міста Володимир Бондаренко в ефірі телеканалу «Україна 24».

Киянам розповіли, де найчастіше можна заразитися коронавірусомМіський голова закликав дотримуватися заходів безпеки жителів столиці попри послаблення карантину.

За його словами, київська влада має три сценарії розвитку подій.

«Станом на сьогодні ми перебуваємо посередині між жовтим і чорним сценаріями. Це означає, що хвороба входить у новий пік, не вийшовши ще до кінця з попереднього», – заявив він.

Бондаренко додав, що літній сезон не приніс зменшення кількості хворих, тому послаблення карантину будуть переглядати.

«Ми не можемо говорити про відкриття закладів громадського харчування в приміщеннях. Ми не можемо говорити про будь-які масові заходи з кількістю людей 1 на 5 кв. м. Ми не можемо говорити про повноцінне відкриття закладів культури. Це якраз ті моменти, які мали відбутися 5 червня в Україні», – пояснив він.

Сьогодні будуть результати епідеміологічного аналізу Держпродспоживслужби і тоді влада ухвалить рішення.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні коронавірус виявили у 683 людей. Всього за весь час пандемії в Україні захворіло 29 753 особи.

У Києві зафіксували 3766 випадків.

«Слово і діло» пропонує подивитися динаміку захворюваності на коронавірус в Україні та згадати етапи запровадження заходів безпеки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: