Карта ООС: ситуація на сході України на 10 червня

Читать на русском

Вчора збройні формування Російської Федерації шістнадцять разів порушили режим припинення вогню. Вкотре, грубо порушуючи Мінські домовленості, противник використовував 120мм та 82мм міномети під час обстрілу українських опорних пунктів на Луганському напрямку. Загалом противник випустив 89 мін 120-го та 12 мін 82-го калібрів.

Підрозділи Об’єднаних сил жорстко придушували збройну активність окупантів черговими вогневими засобами.

Луганський напрямок

Десять обстрілів противник здійснив на цьому напрямку.

Зокрема, по два рази з мінометів 82-го та 120-го калібрів, російські окупаційні війська обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Оріхового та Хутора Вільний. Мінометні обстріли противника супроводжувалися також використанням станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Також, з 120мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, окупаційні війська обстріляли оборонців Кримського.

Крім того, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник двічі відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Луганського, а в районі Новотошківського, Новолуганського та Шумів вів обстріл переважно з наявного легкого піхотного озброєння.

Донецький напрямок

Тут зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню.

Протягом доби, переважно у вечірній час, збройні формування Російської Федерації тричі обстріляли опорні пункти наших захисників в районі Мар’їнки, та по одному разу поблизу населених пунктів Авдіївка, Широкине та Старогнатівка. Під час обстрілів противник використовував наявне піхотне озброєння, включаючи гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: