У Раді з'явилася ТСК щодо захисту прав інвесторів

Читать на русском
У Верховній раді сьогодні створили ТСК, яка повинна реагувати на звернення і скарги бізнесу.

Верховна рада на засіданні в п'ятницю, 5 травня, створила Тимчасову спеціальну комісію з питань захисту прав інвесторів.

Її створення підтримали 319 нардепів.

Іноземні інвестиції: хто і куди вкладав гроші в Україні останні чотири рокиРосійські інвестиції скоротились, але потік офшорних грошей з Кіпру не припинявся. Найбільше інвестори вкладали у фінансовий сектор, торгівлю та нерухомість.

Так, нова ТСК повинна реагувати на звернення і скарги бізнесу. Комісія повинна вирішувати їх проблеми на інституціональному рівні, а також ініціювати зміни до законів і підзаконних актів.

До складу Тимчасової спеціальної комісії з питань захисту прав інвесторів увійшли двоє голів комітетів і шість заступників. Комісія буде діяти протягом одного року

Завдання ТСК:

  • підготовка та надання на розгляд в ВР законодавчих ініціатив щодо захисту прав інвесторів, забезпечення рівного захисту прав, інтересів і майна суб'єктів інвестиційної діяльності незалежно від форм власності;
  • визначення пріоритетних напрямків вдосконалення законодавства з приводу умов для інвесторів;
  • захист прав інвесторів (бізнесу);
  • парламентське співробітництво з бізнес-асоціаціями та профільними структурами для безперешкодних умов для залучення інвестицій.

Нагадаємо, на прес-конференції 20 травня президент Володимир Зеленський заявив, що всі інвестиційні законопроекти вже підготовлені. Глава держави висловив сподівання, що Рада їх підтримає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: