Карта ООС: ситуація на сході України на 5 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 5 червня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Вчора збройні формування Російської Федерації значно збільшили кількість обстрілів наших позицій, порівняно з попередньою добою.

Так, 04 червня, противник чотирнадцять разів відкривав вогонь по опорним пунктах українських захисників, в одному випадку з використанням забороненого важкого озброєння. Підрозділи Об’єднаних сил рішуче та жорстко реагували на провокації противника.

Донецький напрямок

Вісім порушень режиму припинення вогню зафіксовано саме на цьому напрямку. Зокрема, з боку окупованої Старомихайлівки, російські окупаційні війська випустили 8 мін 120 калібру по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Красногорівки.

Крім того, з протитанкових ракетних комплексів та великокаліберних кулеметів противник двічі відкривав вогонь по наших позиціях в районі Чермалика. З аналогічного озброєння було обстріляно оборонців Богданівки.

Також з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти двічі обстріляли опорні пункти Об’єднаних сил поблизу Кам’янки та один раз неподалік Павлополя, а зі стрілецької зброї вели вогонь по оборонцях Авдіївки.

Луганський напрямок

Там було зафіксовано 6 обстрілів.

Протягом доби, переважно з широкого спектру легкого піхотного озброєння, включаючи гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецької зброї, російські окупаційні війська вели обстріл українських позицій в районі населених пунктів Новолуганське, Оріхове та Новгородське.

04 червня, бойових втрат серед українських військових внаслідок ворожих обстрілів не було.

Злочинні дії російських окупантів без відповіді не залишилися — вогнем зі штатного озброєння українські воїни рішуче подавили ворожу активність.

За уточненими даними розвідки, втрати противника 03 червня додатково склали 1 пораненого зі складу 11 омсп 1 АК російських окупаційних військ.

Обстановка на сьогодні, 05 червня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, російські окупаційні війська вже двічі порушили режим припинення вогню.

На Луганському напрямку, з 04:40 по 05:00, противник застосовував стрілецьку зброю під час обстрілу українських захисників поблизу Новоолександрівки.

На Донецькому напрямку, з 07:55 по 08:20, збройні формування Російської Федерації вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Павлополя, при цьому використовуючи станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, а також великокаліберні кулемети.

За наявною інформацією, втрат серед наших захисників, за поточну добу, немає.

Прицільним вогнем у відповідь, підрозділи Об’єднаних сил припинили збройні провокації окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: