Метро Києва обмежує вхід на деяких станціях у годину пік

Читать на русском
Київський метрополітен частіше обмежує вхід на деяких станціях у годину пік. Станом на зараз п'ять станцій метро перебувають під особливим контролем.

Київський метрополітен частіше обмежує вхід на деяких станціях у годину пік. Станом на зараз п'ять станцій метро перебувають під особливим контролем.

Про це в коментарі «РБК-Україна» розповіла прессекретарка столичного метрополітену Наталія Макогон.

За її словами, зараз метрополітен щодня перевозить орієнтовно 700 тисяч пасажирів.

Запуск метро в Києві: які правила можуть запровадити для пасажирів і чи реально їх виконатиВ Україні по-різному оцінюють терміни відновлення роботи метро. За словами Віталія Кличка, метро можуть запустити з понеділка, 25 травня, відразу після виходу України з карантину.

«Йде послаблення карантинних заходів на загальнодержавному рівні, відновлюється рух приміських поїздів, збільшується кількість автобусів, збільшується кількість маршрутів, які приїжджають до Києва. Відповідно, буде збільшуватися кількість пасажирів. У нас немає якихось конкретних дат, коли пасажиропотік повинен досягти якоїсь межі», – зазначила Макогон і нагадала, що до карантину загальний пасажиропотік становив півтора мільйона в день.

Прессекретарка уточнила, що обмеження на вхід означає, що станція працює на одні або двоє дверей. Зараз на 5 станціях кількість пасажирів збільшилась, тому вони перебувають під особливим контролем.

«Ми стежимо за пасажиропотоком в оперативному режимі. Під особливим контролем станції «Житомирська», «Святошин», «Чернігівська», «Лісова», «Почайна». Це ті, на яких останніми днями зростає пасажиропотік», – сказала вона.

Макогон зазначила, що в пікові години на 20-30 хвилин ці станції можуть обмежувати на вхід, що дозволяє розтягнути пасажиропотік.

Нагадаємо, у перший день відкриття метро, ​​25 травня, перевезли 310 тисяч пасажирів.

Згодом цифра зросла до 540 тисяч, і тоді в метрополітені повідомили, що це третина від звичайного пасажиропотоку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: