Росія знову завдала авіаударів по Сирії

Читать на русском
У середу, 3 червня, у Сирії вперше з березня були зафіксовані авіаудари, здійснені російськими військовими літаками.

У середу, 3 червня, у Сирії вперше з березня були зафіксовані авіаудари, здійснені російськими військовими літаками.

Про це повідомляє Associated Press у середу, 3 червня.

Як заявив сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, російські військові літаки завдавали ударів по районах на південь від провінції Ідліб пізно ввечері у вівторок і в середу вранці. Інформації про жертви не надходило.

При цьому активіст з Ідліб Тахер аль-Омар сказав, що російські військові літаки завдали серйозних руйнувань. Він також не повідомив про поранених або загиблих.

Ескалація в Сирії: чому Ердоган сам себе загнав у цугцвангСтаном на 1 березня ситуація залишається напруженою. Туреччина заявила, що збила в Ідлібі два Су-24. РФ говорить, що літаки не її.

Своєю чергою, інший активіст з Ідліб, Хаді Абдулла сказав, що в середу були завдані удари по гірському регіону в провінції Латакія, на околиці Ідліб і електростанції на північній околиці провінції Хама.

За інформацією активістів останніми днями і Туреччина, і уряд в Дамаску надсилають підкріплення до північно-західної Сирії. В останні тижні також неодноразово порушувалися умови перемир'я на місцях.

У середу, 11 березня, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про поодинокі порушення режиму припинення вогню в Ідлібі, про який він домовився з президентом РФ Володимиром Путіним.

«Зараз там відбуваються хоч і невеликі, але порушення режиму припинення вогню. Ми повідомляємо про це Росії і хочемо, щоб було вжито необхідних заходів», – сказав він.

Раніше ЄС закликав сирійський режим і РФ до деескалації конфлікту в Ідлібі.

Також нагадаємо, Євросоюз продовжив санкції проти Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: