Дефіцит держбюджету досяг 48 млрд грн

Читать на русском
План з податку на доходи фізосіб і військовий збір в травні був перевиконаний на 100 млн грн, по ренті за користування надрами - на 300 млн грн, перевиконання склало 14,7%.

Витрати держбюджету в січні-травні 2020 року перевищили його доходи на 47,8 млрд грн.

Про це в понеділок, 1 червня, повідомило міністерство фінансів.

За даними відомства, при цьому дефіцит загального фонду держбюджету склав 52,2 млрд грн. - що відповідає плановому показнику.

В Україні хочуть підвищити прожитковий мінімум: що раніше обіцяли політикиОпозиційна платформа обіцяла підвищити прожитковий мінімум до 7 тисяч гривень, а міністр соціальної політики – реформувати це поняття.

Травневі надходження до загального фонду держбюджету були на рівні 63,9 млрд грн, план виконаний на 100%. При цьому виплати відшкодування ПДВ склали 12 млрд грн. В цілому за п'ять місяців видатки за загальним фондом держбюджету були 392,8 млрд грн, або 83,4% від плану.

План з податку на доходи фізосіб і військовий збір в травні був перевиконаний на 100 млн грн, по ренті за користування надрами - на 300 млн грн, перевиконання склало 14,7%.

Надходження від акцизів склали 121,4% від плану, перевищення в сумі 1,1 млрд грн отримано в основному коштом тютюнового акцизу. План зі збору ПДВ виконаний на 99,8%, недоотримано 100 млн грн. План зі збору податку на прибуток виконано на 97,2%, недоотримано 500 млн грн.

Як раніше повідомлялося, в Україні сьогодні витрачено близько 30 млрд гривень з Фонду по боротьбі з коронавірусом, бюджет якого становить 65 млрд гривень.

Також нагадаємо, Кабмін представив програму відновлення економіки в умовах кризи через пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: