Карта ООС: ситуація на сході України на 31 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 31 травня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Протягом минулої доби на лінії бойового зіткнення зафіксовано 8 обстрілів російсько-окупаційними військами позицій Об’єднаних сил.

Окупанти порушували режим тиші переважно з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння, також двічі вели вогонь з мінометів.

Усі вісім обстрілів противник вчора вів в районах лише трьох населених пунктів.

Так, аж чотири рази збройні формування РФ, з напрямків від окупованих ними Яковлівки та Ясинуватої, вели прицільний вогонь зранку та ввечері з гранатометів, стрілецького озброєння та БМП, по нашим мужнім оборонцям Авдіївки. Зокрема, після 07:00 ранку окупанти випустили 6 мін 82-го калібру.

Крім того, від окупованих Березівського та Золотого-5 російсько-окупаційні війська вели обстріли з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння наших захисників Оріхового та Хутора Вільний. Зокрема, після 18:50 оборонці Хутора Вільний зафіксували розриви 7 ворожих мін калібру 82 мм.

З підтвердженням відсутності в секторі вогню цивільних мирних мешканців та їх інфраструктури, захисники України впевнено та рішуче придушували збройну активність російсько-окупаційних військ.

Бойових втрат серед наших героїв минулої доби немає.

За повідомленням розвідки ООС, вчора наші воїни, застосовуючи у відповідь лише легке піхотне озброєння, поранили двох окупантів.

Обстановка на сьогодні, 31 травня

Від початку поточної доби, за наявною на даний час інформацією, російсько-окупаційні війська двічі порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення.

З 06:20, понад годину, від Докучаєвська окупанти вели обстріл з піхотного озброєння по нашим оборонцям Новотроїцького.

Після 07:00 ранку від Золотого-5 ворог випустив дві міни 82-го калібру по нашим захисникам Оріхового.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії.

Бойових втрат від початку поточної доби серед наших героїв немає.

Втрати противника уточнюються.

Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші на лінії бойового зіткнення та щохвилини перебувають напоготові дати гідну ефективну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: