У Кабміні очікують на зростання рівня безробіття

Читать на русском
У Кабінеті міністрів очікують зростання рівня безробіття в Україні у 2020 році. За прогнозами НБУ, безробіття може зрости до 9,5%.

У Кабінеті міністрів очікують зростання рівня безробіття в Україні у 2020 році. За прогнозами НБУ, безробіття може зрости до 9,5%.

Про це йдеться в урядовій програмі стимулювання економіки, ухваленій на вчорашньому засіданні Кабміну.

Безробіття в Україні: на скільки через карантин зросла кількість тих, хто втратив роботуНайбільше безробітних стало серед фахівців готельно-ресторанного бізнесу та у сферах постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря.

Серед зареєстрованих безробітних 57% складають жінки та 43% - чоловіки. Більша частина з них працювали у сфері торгівлі і ремонту, сільського господарства і переробної промисловості. Понад 42% безробітних старші за 45 років.

Для зменшення наслідків кризи та розвитку ринку праці Кабмін пропонує ініціативи щодо збереження робочих місць, створення нових та підвищення кваліфікації безробітних.

Так, створення робочих місць заплановано в сільському і лісовому господарствах, на будівництві доріг і інфраструктури, у сфері благоустрою, громадських, соціальних робіт і цифруванні документів. Також планується заповнення вакансій в ДСНС і в сфері поштових послуг.

Раніше в Кабміні погіршили прогноз по ВВП.

Також нагадаємо, Кабмін схвалив меморандум про можливі поставки газу з США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: