На Закарпатті зафіксували спалах коронавірусу в одному з сіл

Читать на русском
У Закарпатській області в селі Липча зафіксували спалах коронавірусу, зараження підтвердили у восьми осіб, у ще понад десяти осіб спостерігається виражена симптоматика цього захворювання.

У Закарпатській області в селі Липча зафіксували спалах коронавірусу, зараження підтвердили у восьми осіб, у ще понад десяти осіб спостерігається виражена симптоматика цього захворювання.

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови Хустської РДА Михайло Попович.

Він зазначив, що жителі села налякані і відмовляються проходити тестування, також вони не дають встановити блок-пост на в'їзд.

«Так, дійсно, у нас є рішення районної комісії ТЕБ та НС щодо посилення карантинного режиму в селі Липча через спалах коронавірусної інфекції. Втім, вчора не вдалося встановити блокпост, також не протестували населення - люди відмовилися від тестування, вони налякані і не сприймають жодних аргументів», - сказав Попович.

За його словами, в селі є десяток людей з вираженою симптоматикою коронавірусу, а сьогодні ще троє звернулися до медиків із симптомами коронавірусної хвороби.

«Тому сьогодні в село спрямована ще одна бригада медиків, які будуть намагатися протестувати населення», - сказав Попович.

Він також зазначив, що районна влада прийняла рішення, і блокпост у селі буде.

«Він необхідний для обмеження руху в межах села і запобігання поширенню інфекції», - сказав Попович.

Також повідомляється, що 28 травня на православне свято Вознесіння в сусідньому селі з Липчею - храмове свято, тому КПП має забезпечити контроль за рухом громадян у межах цих населених пунктів.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні на коронавірусну хворобу COVID-19 захворіла 321 особа, серед них 14 дітей та 58 медиків.

На ранок середи, 27 травня, у світі зафіксовано 5,5 млн людей інфікованих COVID-19. Померли від інфекції 350 453 особи. Одужали 2,2 млн людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: