Тернопільська область проводитиме тестування методом ІФА

Читать на русском
У Тернопільській області обстежуватимуть населення на коронавірус методом ІФА (імуноферментного аналізу), надходження тест-систем очікується вже найближчим часом.

У Тернопільській області обстежуватимуть населення на коронавірус методом ІФА (імуноферментного аналізу), надходження тест-систем очікується вже найближчим часом.

Про це повідомила головна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук у ході брифінгу.

«У найближчі дні ми очікуємо тест-системи для тестування методом імуноферментного аналізу. Ми будемо визначати імуноглобуліни G», — уточнила вона.

За словами Чайчук, основною метою ІФА-тестування є можливість виявити антитіла до коронавірусу.

«Тестування зможе виявляти не лише факт зараження на коронавірус, а й тих, хто вже перехворів ним. Це дасть можливість формувати більш точну статистику. А на основі цих даних ми зможемо визначати рівень імунітету в нашій області і чи готові ми до нової хвилі», — зазначила вона.

Чайчук нагадала, що МОЗ затвердило алгоритм проведення тестування на антитіла до коронавірусу.

«Як тільки ми отримаємо тест-системи, ми одразу почнемо робити ці дослідження», — констатувала Чайчук, додавши, що в ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ Україна» наявні технічні та кадрові можливості для такої діагностики.

Нагадаємо, у Києві почали лабораторне тестування медичних працівників на COVID-19, яке проводиться з використанням методу полімеразної ланцюгової реакції і методу імуноферментного аналізу.

Також тестування на антитіла стартувало у Львові.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: