Столичних медиків почали тестувати на антитіла до коронавірусу

Читать на русском
У Києві почали лабораторне тестування медичних працівників на COVID-19, яке проводиться з використанням методу полімеразної ланцюгової реакції і методу імуноферментного аналізу.

У Києві почали лабораторне тестування медичних працівників на COVID-19, яке проводиться з використанням методу полімеразної ланцюгової реакції і методу імуноферментного аналізу.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург.

ІФА-тестування розпочали у понеділок, 25 травня, зі співробітників столичних пологових будинків. До кінця тижня планують перевірити на антитіла усіх працівників пологових, наголосила Гінзбург.

За її словами, у вівторок, 26 травня, зробили ІФА-тести понад 30 співробітникам бригад центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

«У першу чергу тестуємо тих медиків, які безпосередньо задіяні в наданні медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію. Сьогодні це „ковідні“ бригади швидких. Після них розпочинаємо масове тестування співробітників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», — розповіла представниця КМДА.

Столична влада планує, що за добу досліджуватимуть близько 100 зразків. За її оцінками, ІФА-тестування дозволить краще зрозуміти справжню картину захворюваності на COVID-19 серед медиків.

Раніше Міністерство охорони здоров'я України затвердило алгоритм проведення тестування на антитіла до коронавірусу.

Також президент Володимир Зеленський підписав закон про посилене тестування на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: