Набув чинності закон про масове тестування на Covid-19

Читать на русском
У вівторок, 19 травня, набув чинності закон, яким передбачено масове тестування на коронавірус.

У вівторок, 19 травня, набув чинності закон, яким передбачено масове тестування на коронавірус.

Закон сьогодні був опублікований у виданні Голос України.

«Закон набуває чинності з дня його опублікування. Він діє протягом терміну дії карантину та обмежувальних заходів, введених Кабінетом міністрів України в порядку, встановленому законом, і протягом двох місяців з моменту їхнього скасування», - зазначено в документі.

Пандемія коронавірусу: скільки тестів провели в Україні та інших країнах світуСША, Росія і Німеччина в трійці світових лідерів за кількістю зроблених тестів на коронавірус.

Передбачено, що тестування буде обов'язковим для осіб, які звертаються за медичною допомогою з ознаками коронавірусу, і осіб, які контактували з хворими.

Також в Україні мають проходити регулярне тестування медичні та інші працівники, які працюють в установах охорони здоров'я, що надають допомогу хворим коронавірусом, а також особи, які здійснюють заходи, пов'язані з недопущенням поширення COVID-19, зокрема, працівники Національної поліції та Національної гвардії, незалежно від того, чи контактували вони із хворим чи ні.

Документ передбачає, що особи, які через проведення заходів з недопущення розповсюдження коронавірусу були змушені піти на самоізоляцію, або знаходяться в медустановах, будуть отримувати допомогу по тимчасовій непрацездатності в розмірі 50% середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу.

Раніше повідомлялося, що за кордоном від коронавірусу померла ще одна українка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: