Коболєв спрогнозував, коли почне дорожчати газ

Читать на русском
Голова «Нафтогазу» спрогнозував, що до кінця літа ціни на газ у Європі продовжать падати, а восени відновиться зростання.

Голова «Нафтогазу» спрогнозував, що до кінця літа ціни на газ у Європі продовжать падати, а восени відновиться зростання.

Про це заявив Андрій Коболєв в ефірі UA: Перший.

Він нагадав, що в травні ціна на газ для населення впала на 21%, а з початку року - на 50%.

«Ми очікуємо, що протягом червня та липня ціна газу побачить рекордно низькі рівні. Працюючи в цій індустрії, такою низької ціни на хабі я ще не бачив. І я очікую, що влітку ціна буде дуже коливатися. Думаю, буде падіння, але треба зрозуміти, що ближче до осені ціна, з великою ймовірністю, почне рости», - каже Коболєв.

Він пояснив, що на ціну газу в Європі тиснуть надлишкові обсяги зрідженого газу, який надходить із США до ЄС, і пандемія коронавірусу, яка зменшила споживання всіх ресурсів у всьому світі.

Також голова «Нафтогазу» розповів про запуск ринку газу в Україні.

«Підготовча робота до відкриття ринку газу для населення проведена ще торік. Ми очікували відкриття ринку торік, потім було перенесення через політичні процеси, остання дата, яка мені відома - відкриття ринку має відбутися 1 липня», - сказав він.

Коболєв зазначив, що дуже важливо, щоб «Нафтогаз» разом із регулятором і урядом домовилися про повноцінний запуск ринку газу для населення та українські домогосподарства відчули вигоду від зниження цін на європейських хабах.

Раніше в «Нафтогазі» оцінили рішення Німеччини щодо «Північного потоку-2».

Також нагадаємо, в Кабміні повідомили, на що витратять судовий виграш «Нафтогазу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: