У трьох монастирях столиці зняли карантин

Читать на русском
Карантинні обмеження зняті в трьох київських монастирях, а саме, в Києво-Печерській Лаврі, Іонинському і Свято-Покровському чоловічому монастирях.

Карантинні обмеження зняті в трьох київських монастирях, а саме, в Києво-Печерській Лаврі, Іонинському і Свято-Покровському чоловічому монастирях.

Про це повідомив на брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

«У столиці зняли карантин в кількох монастирях, що були закриті через спалахи захворювання. Зокрема, у Києво-Печерській лаврі, Іонинському та Свято-Покровському чоловічих монастирях. За весь період карантину зробили більше тисячі лабораторних досліджень ПЛР-тестів священнослужителів. Завдяки вчасно проведеним протиепідемічним заходам та дотриманню суворого карантину, вдалося локалізувати осередки захворювання», — повідомив Кличко.

Він зазначив, що перед зняттям карантинних заходів у монастирях здійснили повну дезінфекцію.

«Як ви знаєте, уряд дозволив проводити служби в храмах — із дотриманням регламентів та санітарних вимог. Я звертаюся до служителів усіх конфесій. Бережіть своїх прихожан та дотримуйтеся правил. Не збирайте у храмах велику кількість людей. Щоб не сталося нових спалахів хвороби», — наголосив міський голова.

Як повідомлялося, Свято-Покровський Голосіївський чоловічий монастир відкрився для відвідувань із 16 травня.

Нагадаємо, кількість мешканців Києва, у яких за минулу добу підтвердили коронавірус, збільшилася на 58 людей. Серед них – 16 медиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: