До послаблення карантину поки не готові 7 областей – Ляшко

Читать на русском
Послаблення карантину в Україні. До зняття обмежень не готові сім областей, які не відповідають якомусь з трьох критеріїв МОЗ.

На сьогоднішній день сім областей України все ще не можуть переходити до другого етапу пом'якшення карантинних обмежень.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу у вівторок, 26 травня.

Відкриття метро: чи безпечно користуватися підземним транспортомКористування метрополітеном є безпечним, проте варто уникати скупчення людей у годину пік, вважає експерт.

За його словами, сьогодні послаблення карантину може початися ще в одній області - Дніпропетровській. У той же час пом'якшити карантин поки не можуть: Донецька, Луганська, Львівська, Волинська, Закарпатська, Рівненська та Чернівецька області.

«Умови для пом'якшення карантину стосуються трьох показників: інцидентність (кількість нових випадків за останні 7 днів на 100 тис. населення) повинна бути не більше 12 на 100 тис. населення, завантаженість ліжок в лікарнях для госпіталізації хворих на коронавірус не повинна бути більше 50%. Сьогодні в Україні заповненість ліжок понад 50% тільки в одній області - Чернівецькій - 54,5%», - уточнив він.

Третім показником, за словами Ляшка, є кількість ПЛР-тестів за останні 7 днів на 100 тисяч населення.

«Сьогодні ми перерахували показники і по тестуванню не проходить Донецька область, у них 9 тестів на 100 тис. населення, Луганська область - 9 тестів на 100 тис. населення і Львівська область - 11,98 тестів на 100 тис. населення. За інцидентністю не відповідають показникам Волинська, Закарпатська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області», - розповів санітарний лікар.

Нагадаємо, в Україні з 22 травня почався другий етап виходу з карантину. З 25 травня в Києві, Харкові та Дніпрі відкрили метро.

З 26 травня пом'якшувати карантин почали в Київській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: