Екскерівника «Запоріжжяобленерго» викликали до НАБУ

Читать на русском

У Національному бюро оприлюднили повістку про виклик колишнього очільника Публічного акціонерного товариства Запоріжжяобленерго.
Ігор Корніленков

Національне антикорупційне бюро викликало до себе для ознайомлення з матеріалами розслідування колишнього виконувача обов'язків генерального директора ВАТ «Запоріжжяобленерго» Ігоря Корніленкова, якого разом із колишнім народним депутатом Дмитром Крючковим підозрюють у причетності до заволодіння 346,22 млн грн обленерго.

Відповідна повістка про виклик оприлюднена на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у ній, Корніленкова викликають на 28 травня для надання доступу до матеріалів розслідування НАБУ. За даними органів правопорядку, екскерівник «Запоріжжяобленерго» переховується від слідства у Росії.

Як відомо, НАБУ і САП ще у серпні 2019 року завершили слідство у справі Крючкова та Корніленкова. Наразі у провадженні відбувається ознайомлення захисту з розслідуванням НАБУ. Нещодавно суд вчергове продовжив дію обов'язків екснардепа.

Нагадаємо, за версією слідства, Крючков і Корніленков організували схему, за якою споживачі замість того, аби сплачувати за електричну енергію фактичному постачальнику — ПАТ «Запоріжжяобленерго» (60% акцій належить державі), перераховували кошти посереднику ПрАТ «ХК «Енергомережа». А вже посередник мав розрахуватися з енергопостачальником.

Проте, за наслідками такого посередництва споживачі сплатили для ПрАТ «ХК «Енергомережа» понад 196,82 млн грн, а воно, у свою чергу, перерахувало для ПАТ «Запоріжжяобленерго» 1,7 млн грн замість очікуваних 346,22 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: