Комітет Ради ухвалив рішення щодо закону про кредити для малого бізнесу

Читать на русском
Комітет з питань інтеграції України з Європейським союзом розглянув закон про механізм надання кредитів малому бізнесу під державні гарантії.

Комітет з питань інтеграції України з Європейським союзом розглянув закон про механізм надання кредитів малому бізнесу під державні гарантії на відповідність праву ЄС та/або міжнародно-правовим зобов'язанням України.

Засідання комітету відбулося 21 травня, пише інформаційне управління апарату Верховної Ради.

«За результатами обговорення такими, що не суперечать праву ЄС та/або міжнародно-правовим зобов'язанням України у сфері європейської інтеграції визнано законопроект про внесення змін до статті 17 Бюджетного кодексу України, № 3420», - зазначено в повідомленні.

Документ спрямований на забезпечення доступу до кредитування суб'єктів господарювання, які зазнали значних фінансових втрат в результаті введення карантину через пандемію коронавируса. Ухвалення законопроекту, на думку авторів, дозволить ввести фінансові механізми для забезпечення рівних можливостей доступу до кредитних ресурсів малому бізнесу шляхом часткового гарантування державою їх зобов'язань перед кредитором.

«Проєкт закону, за висновком експертів комітету, який суперечить міжнародно-правовим зобов'язанням України у сфері європейської інтеграції, але потребує доопрацювання в частині деталізації умов надання державних гарантій суб'єктам господарювання, порядку оприлюднення інформації про такі гарантії і для оцінки впливу на економічну конкуренцію додатково потребує експертного висновку Антимонопольного комітету України», - повідомили в Раді.

Раніше в Кабміні визнали, що програма кредитів не запрацювала на повну силу.

Також нагадаємо, уряд схвалив законопроект про кредити для малого бізнесу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: