У МОЗ повідомили, як планують покращувати медичну допомогу

Читать на русском
В Україні планують підвищувати тарифи на лікування різних захворювань, щоб поліпшити якість медичних послуг.

Якість медичних послуг в Україні будуть покращувати за допомогою збільшення тарифів на лікування різних видів захворювань.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу в понеділок, 18 травня.

Другий етап медреформи: чому під загрозою зриву та хто чинить опірПрезидент Володимир Зеленський заявив, що не може допустити другий етап медичної реформи в її нинішньому вигляді.

«Якщо ми сьогодні побачимо, як розрахована, наприклад екстрена медична допомога, то тариф, який закладений в нашому розпорядженні, дуже часто він не забезпечує навіть рівень минулого року», - розповів Степанов.

За його словами, аудит показав, що тарифи часто не покривають вартість пролікованого випадку. Через це також погіршується і якість медичної допомоги.

«Що ми збираємося робити: по-перше, це збільшити сам тариф, привести його до реальних цифр. По-друге, запровадити відповідні коефіцієнти за якість надання медичної допомоги. Крім того, при перегляді тарифів на інсульт, або інфаркт, ту інформацію, яку ми отримали під час аудиту, ми впевнено можемо сказати, що вони не покривають вартість пролікованого випадку. Вони не покривають якість на 10 або 15%, а іноді вони не покривають в два рази», - сказав Степанов.

Нагадаємо, раніше Степанов розповів, як планують підвищувати зарплати медикам в рамках медреформи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: