Зарплата віцепрем'єра Федорова: роз'яснення від «Слово і діло»

Читать на русском

Зарплата віцепрем'єр-міністра Михайла Федорова у квітні – Слово і діло роз'яснило ситуацію.

Після публікації на сайті «Слово і діло» інфографіки із зарплатами членів Кабінету міністрів виникла спірна ситуація навколо суми, яку нарахували віцепрем'єр-міністру – міністру цифрової трансформації Михайлу Федорову.

Згідно з відповіддю Секретаріату Кабінету міністрів на запит «Слово і діло» нарахована зарплата Михайла Федорова у квітні становила 113 тис. 921,52 грн: компенсація невикористаної відпустки – 69 тис. 229,8 грн, допомога з тимчасової непрацездатності – 44 тис. 691,72 грн. Фактично отримана зарплата (після утримання податків і зборів) становила 91 тис. 706,82 грн.

Михайло Федоров відреагував на публікацію нашого матеріалу в одній із Facebook-груп: «Це неправда. Більш 47к не може ніхто отримувати по завданню президента. Якщо вам цікаво, то у мене вона виходить менше 30к/місяць. На допомогу проєктам я витрачаю в 10 разів більше. Так що, не ведіться на фейки».

Дійсно, у квітні президент Володимир Зеленський заявив про скорочення зарплат державних службовців. Тоді ж відповідні зміни були внесені до державного бюджету-2020. Згідно зі змінами зарплата чиновників під час карантину не може перевищувати розмір 10 мінімальних зарплат (станом на 1 січня це 4 тис. 723 грн). Тобто максимальна зарплата –47 тис. 230 грн. Але при цьому не враховуються допомога з тимчасової непрацездатності, оплата щорічної відпустки, допомога для оздоровлення, матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань.

Зважаючи на те, що зарплата Федорова складалася з компенсації та допомоги, її розмір законно може перевищувати 10 мінімальних зарплат.

У лютому віцепрем'єру дійсно не нараховували зарплату, це також відображено на нашій інфографіці.

Відзначимо, публікація розміру зарплати Михайла Федорова, як і будь-якого іншого члена Кабміну, не націлена на дискредитацію чиновника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: