33 тисячі гривень віце-прем’єру Федорову нарахували, але ще не виплатили – секретаріат КМУ

Читать на русском
У секретаріаті Кабміну уточнили: хоч віце-прем'єру і нарахували близько сотні тисяч гривень, він отримав лише 58 390. Зароблене за попередні місяці йому досі не сплатили.
Михайло ФедоровФото: Уніан

Фонд соціального страхування заборгував віце-прем’єр-міністрові України – міністру цифрової трансформації України Михайлу Федорову 33 316,28 грн. Про це йдеться в уточнювальному листі секретаріату КМУ на запит «Слово і діло».

«Фактично отримана заробітна плата за квітень 2020 р. становила 58 390,55 грн., з яких: компенсація невикористаної відпустки – 55 380,00 грн.; допомога з тимчасової непрацездатності за рахунок організації – 3 010,55 гривень», – йдеться у листі секретаріату.

Раніше із посиланням на офіційну відповідь «Слово і діло» повідомляло, що Михайлу Федорову нарахували найбільшу серед усіх міністрів суму за квітень (113 тис. грн), однак віце-прем’єр заявив, що таких грошей не отримував.

Як з’ясувалося, у попередній відповіді на запит було включено суму, яку має перераховувати Фонд соціального страхування. На сьогоднішній день ця сума рахується як борг організації.

Нагадаємо, за підрахунками «Слово і діло» цього року кожен працевлаштований українець витратить зі своїх податків у середньому 55 грн на утримання Офісу президента, 120 грн на утримання ВРУ та 165 грн на утримання КМУ (у тому числі загальнодержавні витрати).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: