В Україні набула чинності постанова про держрегулювання цін

Читать на русском
Держрегулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, та товари протиепідемічного призначення - запрацювало з 18 травня.

У понеділок, 18 травня, набула чинності постанова Кабміну №341 про держрегулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, та товари протиепідемічного призначення.

Як повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби, держрегулювання буде здійснюватися до закінчення карантину.

Рік з моменту обрання Зеленського президентом: як змінилися ціни, курс валют та тарифиБензин став дешевшим, валовий державний борг – більшим. Аналітики Слово і діло відстежили, як за рік із моменту обрання Зеленського президентом змінилися ціни та основні економічні показники в державі.

Як зазначається в повідомленні, держрегулювання буде здійснюватися до закінчення карантину шляхом декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення.

Суб’єкти господарювання повинні декларувати намір підняти роздрібну ціну більш ніж на 5%.

Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюватиметься в електронному вигляді шляхом подання відомостей з використанням кваліфікованого електронного підпису до Держпродспоживслужби через її офіційний веб-сайт за посиланням.

Після реєстрації даних, відомості одразу вноситимуться до Реєстру роздрібних цін на товари в автоматичному режимі.

Держпродспоживслужба розмістить Реєстр роздрібних цін на товари на своєму офіційному веб-сайті та забезпечить вільний доступ до його відомостей.

З реєстром роздрібних цін можна буде ознайомитися на офіційному сайті Держпродспоживслужби за посиланням.

Як контролюватимуть ціни на соцтовари та в чому ризик?На засіданні уряду 22 квітня було ухвалено постанову Про заходи щодо стабілізації цін на товари, які мають істотну соціальну значимість, товари протиепідемічного призначення.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України постановою від 22 квітня запровадив державне регулювання цін на десять продовольчих товарів, на окремі ліки, дезінфікуючи засоби, а також на засоби індивідуального захисту.

До переліку товарів, що мають істотну соціальну значущість, потрапили: крупа гречана, цукор пісок, борошно пшеничне (вищий сорт), макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вітчизняного виробництва), молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча), вода мінеральна без газу, масло вершкове жирністю 72,5%.

До переліку товарів протиепідемічного призначення потрапили ліки, серед яких парацетамол, антисептики та дезінфікуючи засоби, засоби індивідуального захисту (медичні маски, халати тощо).

Нагадаємо, «Слово і діло» зафіксувало основні економічні показники на момент обрання Володимира Зеленського та подивилося, як вони змінилися зараз.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: