Карта ООС: ситуація на сході України на 18 травня

Читать на русском

Протягом доби, що минула на лінії бойового зіткнення, підрозділи Об’єднаних сил гідно протистояли збройним формуванням РФ, жорстко відповідаючи з легкого піхотного озброєння на обстріли окупантів.

Так, 17 травня, російсько-окупаційні війська здійснили 8 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил. Ворог продовжує свідомо порушувати Мінські угоди, застосовуючи заборонені зразки озброєння. Крім того, окупанти вчергове використовували безпілотники для скидання пострілів ВОГ-17.

Під ворожим мінометним вогнем вчора тричі перебували наші мужні оборонці Авдіївки. З 06:00 до 06:30 з напрямку від селища Каштанове окупанти двічі застосовували міномет 82-го калібру, випустивши 22 міни, та вели вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Втретє розриви декількох мін також 82-го калібру зафіксували наші захисники Авдіївки після 20:30 з напрямку від окупованого міста Ясинувата.

З 14:10 на приморській ділянці нашої оборони захисники Водяного потрапили під ворожий обстріл з безпілотника. З напрямку від окупованого села Пікузи противник, застосовуючи безпілотний літальний апарат, скинув три постріли ВОГ-17.

Крім цього, російсько-окупаційні війська порушували режим тиші з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння поблизу н.п. Славне, Невельське, Піски та Новоолександрівка.

Адекватна відповідь підрозділів Об’єднаних сил була гідною та ефективною. Як повідомляв Штаб ООС, за даними розвідки, 17 травня наші воїни знищили двох російських окупантів та ще двох поранили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: