У США почали нове розслідування проти Трампа

Читать на русском
Демократи Конгресу США розпочали розслідування проти президента Сполучених Штатів Дональда Трампа щодо звільнення чиновника з Державного департаменту.

Демократи Конгресу США розпочали розслідування проти президента Сполучених Штатів Дональда Трампа щодо звільнення чиновника з Державного департаменту. Чиновник займався розслідуванням діяльності державного секретаря Майка Помпео.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Повідомлення про розслідування 16 травня з'явилося на наступний день після того, як президент США Дональд Трамп оголосив, що планує звільнити генерального інспектора Держдепартаменту США Стіва Лініка. Демократи припустили, що Лінік, почав розслідування правопорушень самим секретарем Помпео.

Як зазначається, Лінік розслідував скарги на те, що Майк Помпео міг зловживати роботою підлеглих і просив їх виконувати особисті доручення, зокрема купувати їжу і доглядати за його собакою. В рамках свого розслідування демократи зажадали, щоб адміністрація Трампа передала документи, пов'язані зі звільненням Лініка, а також інформацію про розслідування.

Загалом Лінік став третім звільненим Від квітня Дональдом Трампом чиновником, який вивчав ймовірні неправомірні дії влади. Експрокурор Лінік був призначений колишнім президентом США Бараком Обамою для контролю над витратами та виявленням будь-яких зловживань у Державному департаменті.

Також нагадаємо, Трамп допустив повне припинення відносин з Китаєм.

Раніше повідомлялося, що у помічниці Іванки Трамп виявили коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: