Україна планує останній евакуаційний рейс із Китаю

Читать на русском
Україна запланувала останній рейс із Китаю для евакуації своїх громадян на 17 травня. Виліт рейсу МАУ планується з Шанхая.

Україна запланувала останній рейс із Китаю для евакуації своїх громадян на 17 травня. Виліт рейсу МАУ планується з Шанхая.

Про це повідомила пресслужба посольства України в Китаї в п'ятницю, 15 травня.

Виліт рейсу МАУ планується з Шанхая. При цьому вартість квитка складе близько 6,5 тисячі юанів. Після цього чартеру єдиним варіантом для повернення в Україну буде транзитний рейс через Білорусь.

«Після зазначеної дати спеціальних чартерів із Китаю до України, найімовірніше, більше не буде. Зараз навряд чи можливо з відомих причин спрогнозувати дату відновлення регулярного авіасполучення між Китаєм і Україною. Отже, на невизначений час єдиним варіантом повернення до України з КНР (крім рейсу МАУ 17 травня) буде залишатися транзит через Білорусь (вартість авіаквитка до Мінська - 16800 юанів), який також може бути припинений у разі подальшого погіршення епідеміологічної ситуації», – сказано в повідомленні.

Зазначається, що скористатися рейсом зможуть не тільки українці, а й іноземці з правом на проживання в Україні, а також громадяни інших країн, які є другим із подружжя або дітьми громадян України.

Нагадаємо, за минулу добу до України повернулися близько 300 осіб з Амстердама й Афін.

Раніше повідомлялося, що спецрейсами повернулися українці з ОАЕ і Вірменії, а також Канади, Норвегії та Індії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: