У Києві виявлено великий спалах COVID-19 в будинку-інтернаті

Читать на русском
Новий спалах коронавірусу в Києві. У Дарницькому жіночому будинку-інтернаті виявили понад 80 хворих.

У Києві зафіксували новий спалах коронавірусу. У Дарницькому жіночому будинку-інтернаті інфекція підтвердилася у понад 80 осіб.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в п'ятницю, 15 травня, в Telegram.

За його словами, вірус занесла молодша медсестра однієї з груп інтернату.

«У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчаток сьогодні підтвердили захворювання у 81 людини. Там спочатку виявили хвору жінку-робітницю. І після цього зробили ПЛР-тести всім вихованцям і персоналу закладу», – розповів Кличко.

Він уточнив, що тести на коронавірус здали 182 людини. Позитивний результат виявився у 81 з них – 53 вихованок (у віці від 7 до 35 років) і 26 жінок і двох чоловіків (персонал інтернату).

У лікарні з інтернату госпіталізували трьох людей з числа персоналу. Решта зараз знаходяться на самоізоляції вдома під контролем лікарів.

За словам мера, вихованки інтернату, у яких виявили коронавірус, залишаються в закладі. Їх стан задовільний. Вони отримують медичну допомогу.

Зараз жіночий Дарницький будинок-інтернат повністю закритий на карантин. Там проводять посилену дезінфекцію. На в'їзді на територію закладу чергують рятувальники і поліція, повідомив Кличко.

Мер Києва додав, що планується перевірка на наявність COVID-19 серед вихованців і персоналу Святошинського будинку-інтернату для хлопчиків, двох міських будинків для людей похилого віку та 4 спецустанов для жінок і чоловіків.

Нагадаємо, в Києві за минулу добу виявили 56 нових випадків зараження коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: