Стало відомо, скільки Київ витратив на боротьбу з коронавірусом

Читать на русском
Столичний міський бюджет через пандемію коронавірусу втратив вже близько 1,5 мільярда гривень.

Столичний міський бюджет через пандемію коронавірусу втратив вже близько 1,5 мільярда гривень.   Про це повідомив мер Віталій Кличко на брифінгу в середу, 13 травня.

«Так, сьогодні складно всім. Два місяці ми живемо зовсім в інших реаліях. Хтось втратив роботу, хтось пішов у вимушену відпустку, хтось почав заробляти набагато менше. Місто також втрачає кошти. За нашими розрахунками, втрати міського бюджету через пандемію на сьогоднішній день сягають вже близько 1,5 млрд грн», - сказав мер.

За його словами, в разі погіршення ситуації столиця прийматиме рішення про додаткове коригування бюджету.

Кличко нагадав, що місто майже не отримує податків і зборів, які надходили від малого і середнього бізнесу.

Київ наполовину урізав плату за оренду комунального майна для малого і середнього бізнесу. У разі неможливості використання об'єкта - також на період обмежень - орендарів комунального майна звільнили від оплати за договорами оренди. Також з 1 березня по 30 квітня фізичних осіб-підприємців звільнили від сплати єдиного соціального внеску.

«Розуміючи, що бізнес зазнає втрат і йому потрібна допомога, ми підготували рішення Київради про введення для літніх і сезонних майданчиків кафе і ресторанів символічної фіксованої сплати пайової участі в сумі 1 гривня. Для літніх майданчиків - до кінця жовтня цього року. Для сезонних - до кінця грудня», - наголосив мер.

Також літнім і сезонним майданчикам, які отримували документи в 2019 році, Департамент містобудування та архітектури видасть нові документи на розміщення без обробки і зайвих погоджень, терміном в 2 робочих дні. Така процедура стосуватиметься нових майданчиків, які захочуть працювати з дотриманням всіх вимог.

«Міська влада відновила співпрацю з Фондом розвитку підприємництва - колишнім Німецько-українським фондом. Підприємці столиці зможуть отримати від фонду фінансування на реалізацію інвестпроектів. Місто теж передбачило кошти в бюджеті на фінансово-кредитну підтримку бізнесу. Понад 7 млн ​​грн. За рахунок цих коштів київським підприємцям компенсувати 50% ставки за кредитними договорами з фондом», - сказав Кличко.

Раніше повідомлялося, що Кличко просить уряд з 25 травня дозволити роботу метро.

Нагадаємо, в Києві за минулу добу зафіксували коронавірус ще у 30 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: