Фонд соцстрахування компенсує частину зарплати за лікарняними через COVID-19

Читать на русском
Лікарняні через коронавірус. Фонд соцстрахування компенсує половину зарплати за лікарняними через самоізоляцію.

Фонд соціального страхування України компенсує половину зарплати за лікарняними, які були виписані у зв'язку з самоізоляцією через коронавірус.

Про це повідомила пресслужба Фонду у вівторок, 12 травня.

Наслідки карантину: чи можуть українці зіткнутися з невиплатою зарплатЗа даними Держстату заборгованість із зарплати в Україні в березні скоротилася на 1,8 відсотка. Однак при цьому в службі уточнили, що в галузевому розрізі минулого місяця заборгованість із виплати заробітної плати збільшилася

«За відповідними листками непрацездатності Фонд виконає дії компенсаційного характеру 50% втраченого заробітку незалежно від тривалості страхового стажу, починаючи з шостого дня непрацездатності (перші 5 днів фінансує роботодавець)», – сказано в повідомленні.

Право на таку допомогу від Фонду мають застраховані особи за період перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції у зв'язку зі спалахом коронавірусу.

Як пояснили у Фонді, для компенсації зарплати на підставі отриманого від працівника лікарняного листа із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19-11» роботодавець повинен оформити заяву-розрахунок, в якій вказати причину непрацездатності працівника - 11, тобто ізоляція у зв'язку з коронавірусом.

Нагадаємо, раніше в МОЗ прокоментували затримку з впровадженням електронного лікарняного.

На сьогоднішній день в Україні зафіксовано 16 023 випадки COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: