Карта ООС: ситуація на сході України на 12 травня

Читать на русском

Протягом доби, що минула, збройні формування РФ дещо зменшили кількість своїх обстрілів позицій Об’єднаних сил на лінії бойового зіткнення. Ймовірно російсько-окупаційні війська усвідомлювали, що на їх ганебну збройну активність, адекватна відповідь захисників України буде гідною та жорсткою.

Так, 11 травня, в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України окупанти порушили режим тиші 6 разів. Застосування противником забороненого важкого озброєння вчора не зафіксовано, проте ворог щоразу вів вогонь по позиціях наших мужніх оборонців з гранатометів різних систем, також застосовуючи стрілецьке озброєння.

Наші захисники України вели адекватні оборонні дії, застосовуючи легке піхотне озброєння на ворожі прицільні обстріли в районах н.п. Кримське, Павлопіль, Красногорівка, Авдіївка, Південне та Старогнатівка.

На різних ділянках оборони підрозділи Об’єднаних сил ніколи не розпочинають застосовувати зброю першими, та головне – ведуть вогонь у відповідь лише з підтвердженням відсутності в секторі вогню цивільних мирних мешканців та інфраструктури місцевого населення.

Бойових втрат серед захисників України внаслідок прицільного ворожого вогню протягом минулої доби немає.

Як повідомляв Штаб ООС, за даними розвідки, 11 травня українські воїни, адекватно застосовуючи чергові вогневі засоби знищили одного російського окупанта та ще двох поранили.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: