Міноборони посилить міжнародну співпрацю

Читать на русском
Міністр підкреслив, що комплектування Департаменту відбуватиметься на конкурсній основі і кращими фахівцями в галузі міжнародного співробітництва.

У Міністерстві оборони створюють Департамент міжнародного оборонного співробітництва.

Про це міністр оборони Андрій Таран заявив під час відеоконференції з іноземними стратегічними радниками, повідомляє в суботу, 9 травня, пресслужба Міноборони.

«8 травня Таран провів відеоконференцію з групою іноземних стратегічних радників Міноборони і Збройних Сил України високого рівня (DRAB - Defence Reform Advisory Board)», - йдеться в повідомленні.

У заході взяли участь високопоставлені представники оборонних відомств таких країн-партнерів України, як США, Великобританія, Канада, ФРН, Республіка Польща і Литовська Республіка. Зокрема, під час дискусії були уточнені основні напрямки зосередження зусиль іноземної консультативно-дорадчої допомоги.

Таран запропонував удосконалити систему діяльності групи шляхом введення в практику нових форм і способів взаємодії на вищому рівні та втілення в життя дієвого механізму вимірювання прогресу в досягненні цілей трансформації.

«У цьому контексті голова оборонного відомства повідомив про створення Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міноборони, в якому буде функціонувати спеціальний підрозділ, який відповідатиме за висновок міжнародної діяльності Міністерства на якісно новий рівень і створення умов для взаємодії з DRAB», - уточнюється в повідомленні.

Міністр підкреслив, що комплектування Департаменту відбуватиметься на конкурсній основі і кращими фахівцями в галузі міжнародного співробітництва.

Також міністр оборони України ознайомив стратегічних радників із результатами нещодавно завершеного аналізу стану реалізації оборонної реформи і подальшими кроками її реалізації на середньострокову перспективу.

Раніше до відомства Міноборони надійшли шість модернізованих танків, які передав Львівський бронетанковий завод.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: