Карантин в Іспанії: у Барселоні відкрили пляжі для відвідувачів

Читать на русском
Жителям Барселони дозволили відвідувати пляжі в обмежений час на тлі ослаблення карантину.

Жителям Барселони дозволили відвідувати пляжі в обмежений час на тлі ослаблення карантину.

Відвідувати пляжі жителі зможуть з 6 до 10 ранку. Дозволено також плавати і займатися бігом. Повідомляється, що жителі Каталонії зможуть відвідувати прибережную зону під наглядом поліції, оскільки епідеміологічна ситуація в країні все ще залишається складною, пише Reuters.

Пандемія коронавірусу: що заборонили експортувати країни світу під час карантинуПротичумні захисні костюми, лимони, гречка й рис, а також медичне обладнання підпали під заборону в різних країнах світу під час епідемії COVID-19.

Уряд Іспанії має вирішити, які регіони країни зможуть перейти до другої фази чотирьохетапного плану виходу з карантину. Всього коронавірусом заразилися 256 тис. іспанців, близько половини всіх випадків сталося в Мадриді і Каталонії.

«Є дві області, які найбільш сильно постраждали від епідемії - Мадрид і Барселона - і, можливо, розумно, щоб у цих двох районах вихід з карантину йшов повільніше», - заявив віце-прем'єр Пабло Іглесіас.

Результати рішення уряду будуть офіційно опубліковані в суботу. Іспанія прагне повернутися до нормального життя до кінця червня.

На цьому тижні Іспанія запровадила перший етап пом'якшення обмежень. Людям дозволили займатися спортом на повітрі, також відновили роботи невеликі магазини і перукарні. На наступному етапі планується частково дозволити роботу барів, ресторанів і релігійних зібрань.

На четвертому етапі, який очікується приблизно в кінці червня, повноцінно відкриються пляжі, а обмеження на роботу магазинів та ресторани будуть ще більш ослаблені.

Як відомо, у світі 3 845 718 інфікованих COVID-19. Загальна кількість померлих від інфекції 269 567 осіб, одужали 1,2 млн осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: