Ще одна країна ЄС пом’якшує карантин

Читать на русском
Карантинні обмеження у Нідерландах, запровадженні на тлі боротьби з коронавірусом, будуть пом’якшені з 11 травня.

Карантинні обмеження у Нідерландах, запровадженні на тлі боротьби з коронавірусом, будуть пом’якшені з 11 травня.

Про це повідомив під час пресконференції прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, інформує Укрінформ.

«Перукарні та салони краси можуть відкритись наступного понеділка. Контактні професії, зокрема, такі як, наприклад, масажисти, зобов'язані працювати за попередньою домовленістю. Вони повинні бути впевнені, що клієнт добре почувається і не має симптомів коронавірусу. Також між клієнтами обов’язково має бути дистанція у півтора метра», - зазначив Рютте.

Також вже з наступного понеділка кожен може знову займатися безконтактними видами спорту на відкритому повітрі, наприклад, грати у теніс чи гольф.

З 1 червня громадський транспорт відновить свою роботу і працюватиме регулярно, за звичним розкладом, який був до карантину. Пасажири зобов'язані носити маски і дотримуватися дистанції.

Запрацюють театри, музеї, кінотеатри та ресторани, але має бути максимум тридцять відвідувачів. Також вони мають дотримуватися дистанції 1,5 метра. На терасах можуть відпочивати максимум десять людей.

З 1 липня відкриються кемпінги, у барах, ресторанах та кафе зможе перебувати вже 100 людей, за умови попереднього бронювання.

Також церквам, крематоріям буде дозволено мати в приміщенні до 100 осіб. Відповідно, весілля та похорони зможе відвідати до ста осіб.

З 1 вересня буде дозволено займатися всіма видами спорту, відкриють спортзали, сауни, казино та заклади, що надають інтимні послуги.

Людей закликають дотримуватися дистанції, часто мити руки, кашляти і чхати в лікоть. А усіх, хто погано почувається, залишатися вдома і не наражати на небезпеку інших.

Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель готова еще больше ослабить карантин.

Нагадаємо, у ВООЗ допустили повернення жорсткого карантину через коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: