Ціни на нафту еталонних марок знову ростуть

Читать на русском
Під час торгів ціни на нафту еталонних марок підвищуються після зниження напередодні. Раніше за падінням травневих ф'ючерсів WTI пішов обвал червневих по обидвам маркам.

Під час торгів ціни на нафту еталонних марок підвищуються після зниження напередодні.

На лондонській біржі ICE Futures липневі ф'ючерси станом на 8:02 по Києву торгувалися по 29,89 доларів за барель - це на 0,17 долара (0,57%) вище за ціну на закритті попередньої сесії.

Коронавірус та нафтова криза: як зміниться курс гривні у 2020 році?Кожна нова криза несе в собі як ризики, так і можливості. Як вплинуть пандемія коронавірусу та нафтова криза на курс національної валюти – аналізував політолог Олександр Радчук.

У той же час червневі ф'ючерси на WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчали на 0,2 долара (0,83%) - до 24,19 доларів за барель.

На закритті попередніх торгів ціна червневих ф'ючерсів на нафту WTI склала 23,99 доларів за барель, опустившись на 0,57 долара (2,3%).

За даними Міненерго США, запаси нафти в країні збільшилися на 4,59 млн барелів. Резерви бензину в США за тиждень знизилися на 3,16 млн барелів, дистилятів - виросли на 9,52 млн барелів.

Тим часом експерти відзначають, що значне відновлення цін, ймовірно, відбудеться тільки в середині року, оскільки в найближчій перспективі істотний надлишок запасів нафти збережеться.

Нагадаємо, 20 квітня ціна нафти американської марки WTI з постачанням в травні вперше в історії впала до від'ємних значень - до мінус 40 доларів за барель. За падінням травневих ф'ючерсів WTI пішов обвал червневих за двома маркам.

Раніше країни ОПЕК+ досягли остаточної угоди про скорочення видобутку нафти майже на 10 млн барелів на добу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: