У Кіровоградській області коронавірусом заразилися понад 150 медиків

Читать на русском
По кожному випадку захворювання проводиться епідеміологічне розслідування, щоб визначити, заразилася людина в побутових умовах, або під час виконання службових обов'язків.

У Кіровоградській області з початку епідемії коронавірусу заразилися 153 медики.

Про це в Facebook повідомив голова Кіровоградської ОДА Андрій Балон.

За його словами, найбільша кількість інфікованих медиків зафіксували в приватній клініці в Кропивницького - 50 осіб.

«Це 20% від загальної кількості працівників. Частина з них працювала за сумісництвом в інших обласних медзакладах», - зазначив голова ОДА.

Другий етап медреформи: чому під загрозою зриву та хто чинить опірПрезидент Володимир Зеленський заявив, що не може допустити другий етап медичної реформи в її нинішньому вигляді.

Він також додав, що приватна клініка не входить до переліку госпітальних баз, які визначили для прийому хворих коронавірусом. Після спалаху захворювання там провели перевірку.

«Щоб мінімізувати подальші ризики поширення COVID-19, на минулому тижні підписав розпорядження про рекомендації заборонити подальшу госпіталізацію пацієнтів до цієї установи», - йдеться в повідомленні.

Також 30 інфікованих медиків виявили в Центральній міській лікарні в Кропивницькому (4% від загальної кількості працівників закладу), 19 медиків - в обласному клінічному госпіталі ветеранів війни (8% від загальної кількості), 15 медиків - в Центрі екстреної швидкої допомоги (1,5 % від загальної кількості), 12 медиків - в обласній лікарні (0,8% від загальної кількості).

«По кожному випадку захворювання проводиться епідеміологічне розслідування, щоб визначити, заразилася людина в побутових умовах, або під час виконання службових обов'язків», - йдеться в повідомленні.

Раніше спалах коронавірусу зафіксували в одній з лікарень окупованого Луганська.

Також нагадаємо, в Сумах виявили спалах коронавірусу серед працівників супермаркету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: