Стало відомо, скільки депутатів ВР не отримають зарплату за квітень

Читать на русском
60 депутатів ВР прогуляли у квітні більше 30 відсотків голосувань. Крім того, 16 нардепів прогуляли всі  100 відсотків голосувань.

Частина депутатів Верховної ради прогуляли у квітні більше 30% голосувань. Мова йде про 60 парламентарів.

Про це інформує ОПОРА.

У скільки українцям обходиться утримання вищих органів владиЦьогоріч українцям дорожче за все обійдеться утримання Кабінету міністрів, а найдешевше – Офісу президента.

Згідно з даними їх аналітиків 100% голосувань пропустили лише 16 депутатів.

Як відомо, відповідно до ухвалених у жовтні 2019 року парламентом змін до законодавства, відвідуваність народними депутатами пленарних засідань вимірюється участю їх у голосуваннях. Тобто, якщо депутат не голосує, то він не присутній на засіданнях.

Обранцям, які пропустили більше 30% голосувань, не відшкодовують витрати, пов’язані з виконанням ними депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць.

Нагадаємо, у Верховній раді в квітні було зареєстровано 141 законопроект (для порівняння, у лютому їх було 176). Серед внесених законодавчих ініціатив жодної немає від президента України, 8 – від Кабінету міністрів і 133 – від народних депутатів. «Слово і діло» проаналізувало, хто найактивніше займався законотворчою діяльністю.

Також «Слово і діло» проаналізувало, скільки на вищі органи влади в 2014-2020 роках передбачали коштів у бюджеті, і в скільки це обійшлося працюючому українцю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: