Під Києвом затримали псевдомінера з Росії

Читать на русском
У Київській області співробітники поліції затримали псевдомінера, ним виявився чоловік без певного місця проживання, громадянин Російської Федерації.

У Київській області співробітники поліції затримали псевдомінера, ним виявився чоловік без певного місця проживання, громадянин Російської Федерації.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції.

Зараз 44-річний порушник затриманий в порядку ст. 208 КПК України та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

У поліції уточнили, що напередодні чоловік зателефонував на лінію 102 і повідомив, що в селі Вишеньки Бориспільського району він замінував безліч об'єктів гранатами та найближчим часом відбудеться вибух.

За вказаною адресою працювали слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи. Факт про замінування не підтвердився.

Вже через декілька годин співробітники Управління карного розшуку поліції Київської області та співробітники Бориспільського відділу поліції встановили і затримали «мінера».

Громадянин Росії зізнався працівникам поліції, що на території України знаходиться нелегально з 2011 року. Свій вчинок затриманий пояснити не зміг, але повідомив, що в той день він перебував у стані алкогольного сп'яніння. Також повідомляється, що під час проведення невідкладного обшуку за місцем тимчасового проживання зловмисника поліція виявила і вилучила мобільний телефон і сім-карту, з якого було здійснено дзвінок на лінію 102 про замінування.

Також правоохоронці з'ясували, що чоловік у 2016 році скоїв аналогічний злочин - повідомив про «замінування» бази відпочинку в селі Коблево Миколаївської області.

Слідчі Бориспільського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу. Про затримання громадянина Російської Федерації повідомили до посольства і МЗС.

Раніше в Києві анонім повідомив про замінування Олександрівської лікарні.

Також нагадаємо, в Києві «замінували» станцію «Палац спорту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: