Раді рекомендують посилити покарання за неправдиве мінування

Читать на русском
Профільний комітет Ради пропонує прийняти закон, який дасть можливість посилити відповідальність за неправдиві повідомлення про мінування.

Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендує ВР прийняти за основу законопроєкт про посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про мінування.

Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР у четвер, 27 лютого.

Як відзначили в комітеті, «кількість завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності за останнім часом набуло загрозливого масштабу».

У Києві «замінували» Палац спортуУ Києві замінували будівлю Палацу спорту на Спортивній площі. Анонімний дзвінок правоохоронці отримали приблизно о 10:40.

У повідомленні наголошується, що досить часто «мінують» десятки об'єктів – заклади освіти, охорони здоров'я, а також вокзали, аеропорти і установи громадського харчування.

На кожен виклик змушена реагувати поліція - силовикам доводиться пускати в дію велику кількість спецтехніки та особового складу, тим самим відсуваючи виконання інших службових завдань.

Саме тому, зазначають в комітеті, прийняття закону про посилення відповідальності на сьогоднішній день необхідно.

Нагадаємо, Кабмін вніс у Раду законопроєкт №2642 про посилення відповідальності за неправдиве мінування в грудні 2019 року. У ньому пропонується карати порушників, в тому числі, обов'язковою конфіскацією майна, а в деяких випадках - відправляти за грати на термін від 4 до 8 років.

Сьогодні в Києві поліція шукала вибухівку в будівлі Палацу спорту на Спортивній площі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: