Дощі з градом та сильний вітер: синоптики дали прогноз на тиждень

Читать на русском
Погода в Україні на наступному тижні буде переважно дощовою, місцями очікуються грози і град, а також шквали вітру.

Погода в Україні на наступному тижні буде переважно дощовою, місцями очікуються грози і град, а також шквали вітру.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

У понеділок, 4 травня, за прогнозом синоптиків, варто очікувати дощів з грозами, місцями можливий град і шквали вітру до 15-20 метрів в секунду. Температура повітря вдень коливатиметься від +18 до +23 градусів, в південних і східних областях повітря прогріється до +26, а на заході термометри покажуть від +14 до +19. Вночі прогнозують від +8 до +13.

У вівторок, 5 травня, дощі збережуться на всій території країни, а в центральних, північних, східних і південних областях очікуються грози. Температура повітря вдень коливатиметься від +17 до +19 градусів. На сході термометри покажуть до +21, а на заході від +13 до +16. Вночі в західних областях очікується +5 ... +7 градусів, на решті території від +9 до +13.

У середу, 6 травня, погодні умови не будуть відрізнятися від попередньої доби. На заході зливи, а на решті території незначні грозові дощі. Температура повітря коливатиметься від +17 до +19, на заході від +13 до +16, у східних областях до +21. Вночі від +5 до +13.

У четвер, 7 травня, опади відступлять зі східних, Сумської, Полтавської, Запорізької та Дніпропетровської областей. На решті території прогнозують зливи. Температура повітря почне знижуватися. Так, у західних областях вдень очікується від +11 до +13, у східних від +17 до +20, а на решті території від +14 до +16. Вночі прогнозують від +3 до +10.

У п'ятницю, 8 травня, дощі варто очікувати жителям південних здебільшого центральних, а також Донецької областей. На решті території буде сухо і хмарно з проясненнями. Температура повітря вдень коливатиметься від +14 до +17 градусів, лише на сході термометри покажуть до +20. Вночі від +4 до +10.

Раніше синоптики розповіли про погоду на травневі свята.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: