У травні в Україні відбудеться перерахунок пенсій

Читать на русском
В Україні з 1 травня 2020 року розпочнеться планова індексація пенсій, а коефіцієнт перерахунку пенсій складе 1,11.

В Україні з 1 травня 2020 року розпочнеться планова індексація пенсій, а коефіцієнт перерахунку пенсій складе 1,11.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів №251 від 1 квітня «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремих категорій населення у 2020 році».

Згідно з постановою, у 2020 році перерахунок пенсій проводиться з 1 травня відповідно до закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» та постанови Кабінету Міністрів України від № 124 від 20 лютого 2019 року.

До якого віку доживають та скільки грошей отримують пенсіонери в різних країнах світуВ Україні середній розмір пенсії становить тільки 117 євро, а у Франції – майже 1,4 тисячі.

Перерахунок «проводиться із застосуванням коефіцієнту збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11».

При цьому в разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії, не досягає 100 гривень, встановлюється доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

Крім того, з 1 травня 2020 в разі, коли щомісячний розмір пенсійних виплат із урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, не досягає 2100 гривень, таким особам надається доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

Нагадаємо, Пенсійний фонд України в четвер, 29 квітня, згідно із затвердженим графіком розпочав фінансування пенсій за травень.

Також відзначимо, ПФУ назвав середній розмір пенсій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: