У Китаї почався другий етап випробувань вакцини проти COVID-19

Читать на русском
В Уханьському інституті біологічної продукції стартував другий етап клінічних випробувань китайської інактивованої вакцини проти COVID-19.

В Уханьському інституті біологічної продукції стартував другий етап клінічних випробувань китайської інактивованої вакцини проти COVID-19.

Випробування розпочалися наприкінці минулого тижня при державній фармацевтичній корпорації Китаю Sinopharm.

В оголошенні Sinopharm йдеться, що станом на 23 квітня 96 осіб у трьох вікових групах отримали вакцину на першому етапі клінічних випробувань. Досі вакцина показала хорошу безпеку, і одержувачі вакцини все ще перебувають під наглядом.

Згідно Sinopharm рандомізовані, подвійні сліпі і плацебо-контрольовані клінічні випробування інактивованої вакцини проводяться в Цзяоцзо провінції Хенань, а другий етап клінічних випробувань буде зосереджений на процедурі вакцинації.

Як перший, так і другий етап клінічних випробувань вакцини були схвалені Державним управлінням контролю над лікарськими засобами Китаю.

У Sinopharm повідомили, що вакцина також пройде третій етап клінічних випробувань, і може знадобитися близько року, щоб завершити клінічні випробування і, нарешті, прийти до висновку про безпечність та ефективність вакцини.

Китай схвалив три вакцини-кандидата проти COVID-19 для клінічних випробувань. Вакцина на основі аденовірусних векторів стала першою в світі вакциною проти COVID-19, яка перейшла до другого етапу клінічних випробувань.

Раніше в ООН ухвалили резолюцію щодо майбутньої вакцини від коронавірусу.

Також у ВООЗ заявляли, що спалахи COVID-19 триватимуть до винаходу вакцини.

Нагадаємо, за вакцину від коронавірусу Зеленський готовий віддати мільйон доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: